Grillowany burger teksański

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotowanie

Do miski wrzucamy 1 kg mięsa. Dodajemy do niego 1/2 puszki odcedzonej na sitku kukurydzy, 1 łyżeczkę brązowego cukru, 1/2 czerwonej i 1/2 zielonej papryki pokrojonej w drobną kosteczkę, 1 pęczek dymki drobno pokrojony, 3 łyżki posiekanej natki pietruszki, 1/2 łyżeczki chili, sól, pieprz i bułkę tartą. W razie gdyby była taka potrzeba do masy możemy dodać dodatkową łyżkę bułki tartej.

Formujemy z masy niezbyt grube kotlety.

Burgery pieczemy z dodatkiem oliwy na patelni grillowej lub na rozgrzanym grillu około 3-5 minut z każdej strony.

Szykujemy bułkę lub pitę, ketchup, musztardę i warzywa.

Jak podawać

Podajemy w bułce, z warzywami i sałatą, z dodatkiem ketchupu, musztardy lub ulubionego sosu.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Grillowana karkówka w piwie

Gdy wykąpiesz karkówkę w piwnej marynacie, ona odwdzięczy Ci się niepowtarzalnym, subtelnym smakiem.

Grillowana karkówka w piwie

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 12:40 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Marynowane szaszłyki warzywne z grilla

Lekka i zdrowa propozycja dania z rusztu. Marynata z octu balsamicznego i ziół gwarantuje jego niepowtarzalny smak.

Marynowane szaszłyki warzywne z grilla

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 1:15 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Camembert z grilla

Grill we francuskim stylu! Przyrządzony na ruszcie ser rozpływa się w ustach, a żurawina nadaje mu niepowtarzalny smak.

Camembert z grilla

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:45 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Karkówka czosnkowo-śliwkowa z grilla

Karkówka to prawdziwy grillowy klasyk. Dzięki marynacie z czosnku, octu balsamicznego i powideł nabiera głębokiego smaku.

Karkówka czosnkowo-śliwkowa z grilla

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 3:30 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (4)

Avatar
  • Gość Gość
    3892 dni temu
    Kotlet wieprzowo wołowy? Zgroza...

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3154 dni temu
    Nic dodać nic ująć..pyszności ; )
  • Gość Gość
    4037 dni temu
    Potwierdzam, pycha

    odpowiedz

  • Gość Gość
    4370 dni temu
    Naprawdę, warto zrobić bo w smaku jest świetny. :)

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!